Investering

Grensene for negative renter blir lavere og lavere rundt omkring, og det har aldri vært så ulønnsomt å ha pengene stående på en bankkonto som nå. Derfor er det nyttig å vurdere om du bør begynne å investere sparepengene dine, slik at du kan bytte negative renter mot avkastning.

Hvilke alternativer er det?

Hvis du har litt kunnskap om investering, vil du vite at det finnes utallige alternativer. Det er ulike alternativer avhengig av om du har lang eller kort tidshorisont og hvilken risiko du er villig til å ta.

Uansett om du vil investere i kryptovaluta, aksjer eller kanskje noe helt annet? Da kan du lese mye om hvordan og hvor du bør investere her på aktjerno.

Nedenfor kan du se de 3 mest populære handelsplattformene å handle aksjer, krypto og mye mer på. Dette er de 3 plattformene som vi vil anbefale til deg som vil starte ditt investeringseventyr. Dette er plattformer som er enkle å navigere rundt i, men de er også plattformer som er utrolig sikre og som ikke tar noen gebyrer for transaksjonene dine.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

*Alle investeringer er på egen risiko. Du kan risikere å miste det investerte beløpet ditt.

Hvorfor bør du investere?

Det er mange gode grunner til at du bør investere pengene dine, i stedet for å bare ha dem stående på kontoen din. Dette vet du sikkert allerede, for når du legger igjen pengene dine i banken, betaler du faktisk banken penger for at de skal beholde pengene dine for deg.

Det mener vi ikke kan være riktig og derfor er det åpenbart at du investerer pengene dine i aksjer i stedet, slik at du kan se pengene dine vokse mer og mer, i stedet for at de blir mindre og mindre i banken.

I tillegg er det også mange andre grunner til at du bør investere pengene dine, fordi vi blir eldre og eldre, og derfor må pengene dine også vare lenger. På denne siden kan du finne ut hvorfor det er viktig at pengene dine fungerer for deg, og at du ikke jobber for å betale banken for å beholde pengene dine for deg.

Hvorfor er investering åpenbart for alle?

  • Du betaler for øyeblikket penger for å få banken til å lagre pengene dine for deg.
  • Når du investerer pengene dine, setter du dem i arbeid for deg.
  • Dette betyr at mens du tjener penger på arbeidet ditt, tjener du også penger på aksjene dine, uten å jobbe.
  • Vi blir eldre og eldre, og derfor må også pengene dine holde lenger.
  • Derfor er det viktig at du får pengene til å fungere for deg og ikke omvendt.
  • Du vil kunne nyte de siste årene som en konge eller dronning.

Er investering noe for deg?

Å investere pengene dine er noe alle kan finne ut, eller i det minste lære. Men er det noe for deg? Uansett hvordan du tjener pengene dine, har du sannsynligvis jobbet hardt for å tjene dem.

Derfor er det også viktig at du ikke øser dem opp ved å betale banken for å lagre pengene dine, men i stedet for at dine hardt opptjente penger skal fungere for deg! Da spiller det ingen rolle om du sparer til forskuddsbetaling på bolig eller til pensjon eller kanskje en ferie i året med hele familien.

Unngå at kjøpekraften din blir svakere?

Slik økonomien vår er akkurat nå, blir pengene dine mindre for hver dag, og du har dem i banken på grunn av inflasjon. Det betyr at hvis du kan kjøpe et fjernsyn for 3000 DKK i dag, vil du ikke kunne kjøpe det samme for 3000 DKK om et år eller to.

Med andre ord vil kjøpekraften din bli svekket dersom du ikke legger en plan for pengene dine – for eksempel ved å investere i aksjer, kryptovaluta eller andre verdipapirer.

Siste artikler