Kjøp aksjer

Når de fleste tenker på investering, tenker de ofte på å investere i aksjer. Det finnes en rekke andre typer investeringer, men i denne artikkelen vil jeg fokusere på det som trolig må anses som den mest populære investeringsformen – nemlig aksjeinvestering.

For å kunne investere i aksjer bør du først og fremst ha kontroll på hva en aksje er. En aksje er en liten del av et selskap (aksjeselskap) som du kjøper og deretter eier. Du kan derfor si at du blir deleier i et selskap når du eier en aksje. Et selskap er notert på en børs, som du må ha tilgang til før du kan kjøpe aksjer i det selskapet. En aksje er vanligvis notert i samme land den kommer fra, men dette er ikke alltid tilfelle. I Norge er det flere børser og totalt 138 ulike børsnoterte selskaper. Den største indeksen heter OMX C25 (tidligere OMX C20) og består av de 25 største selskapene – målt etter markedsverdi – i Norge.

Saxo-Bank-Logo
4.3/5
Etoro-liste
4.8/5

*Alle investeringer er på egen risiko. Du kan risikere å tape det investerte beløpet ditt.

Beste aksjeplattform 2023

Å kjøpe og selge aksjer er noe alle kan starte eller lære, uansett om du bruker mobil eller datamaskin, det kan gjøres uansett. Men hvilken aksjeplattform bør du velge? Hvilken plattform er best? Det kan være vanskelig å vite hvilke som er gode hvis du nettopp har begynt å investere eller bare utforsker alternativene, så vi har sammenlignet en rekke aksjeplattformer slik at du ikke trenger å prøve alle.

Den beste aksjeplattformen 2023 etter vår mening er etoro, vi baserte vårt valg på disse kriteriene:

  • Avgift
  • Investeringsmuligheter
  • Brukervennlighet
  • Minimum innskudd

Når du har lest innholdet på denne siden, vil du raskt finne ut hvilken plattform som er best for deg og dine investeringer i 2023, så er det bare å begynne å investere pengene dine og se at det fungerer for deg døgnet rundt.

Kjøp aksjer – Trinn-for-steg guide

Trinn 1 – Undersøk markedet eller les innholdet på siden vår og velg den plattformen du tror er best for deg og dine investeringer. Vi anbefaler eToro, som har 0 DKK i provisjon på aksjehandel.

Trinn 2 – Sett inn beløpet du ønsker å investere til å begynne med, du kan gjøre dette med enten kredittkort, paypal eller bankoverføring.

Trinn 3 – Undersøk markedet og finn aksjene du ser en stor fremtid i, og kjøp deretter opp selskapene du har valgt.

Hvordan velger du den beste aksjeplattformen?

Når du skal kjøpe dine første aksjer kan det virke litt forvirrende, så det er viktig at du setter deg ned med en god kopp kaffe og leser og undersøker de ulike selskapene du ønsker å investere i. Når du har funnet aksjene du ønsker å kjøpe, vil det fort virke mye mer overkommelig for deg. Før du kan begynne å undersøke hvilke aksjer du ønsker å kjøpe, må du velge hvilken plattform du vil kjøpe aksjene dine på. Er du i tvil om hvilken aksjeplattform du bør bruke for dine investeringer, kan vi klart anbefale etoro eller nordnet.

Beste stedet å kjøpe aksjer

Hvis du undersøker hvilken plattform som er den rette for dine investeringer, så er det noen punkter det er greit å ha avklart på forhånd, for å ta det riktige valget for pengene. Vi har listet opp disse punktene nedenfor.

Dette må du være klar over:

Gebyrer – Finn ut hvilke gebyrer du må betale når du kjøper eller selger på plattformen

Brukervennlighet – Er plattformen enkel å navigere rundt

Stort antall aksjer på plattformen – Sjekk om det er et stort utvalg av aksjer på plattformen og om det er aksjene du er interessert i

Plattform på Norsk– Hvis du ikke er helt glad i engelsk, så er det viktig at plattformen du velger er på Norsk

Rask og enkel oversikt over aksjene dine

God aksjeapp på mobil

Husk at du kan lese mye mer om aksjer, kryptovaluta og mye mer i artiklene våre. Vi har skrevet mer enn +200 forskjellige artikler om alt innen aksjer, kryptovaluta og investering.

Siste artikler